Libri I Gatimeve Për Pjekje Të Bukës Për Filles (Paperback)

Libri I Gatimeve Për Pjekje Të Bukës Për Filles By Adena Sefa Cover Image
$47.99

Description


far sht buka?

Buka sht nj ushqim v rtet i thjesht q sht ngr n gjat historis . Q nga egjiptian t e lasht q e zbuluan at , tek fshatar t britanik q kolektivisht e soll n brumin e tyre n furr n lokale dhe madje shkaktuan nj revolucion komb tar n Franc . Buka sht nj ushqim i r nd sish m, por i shijsh m q sht shum i dashur.


Si e b ni buk n?

Recetat e buk's mund t b hen me nj minimum p rb r sish: zakonisht maja; miell gruri ose jo gruri (ose z vend sues pa gluten); uj ose l ngje t tjera; dhe, sipas d shir's, krip . N k t list t shkurt r, recetat mund t p rfshijn nj 's r p rb r sish interesant t shtuar n struktur n e brumit, t tilla si vez , qum sht, gjalp , aromatizues dhe kokrra jo gruri. T tjera mund t shtohen pasi t jet formuar struktura e brumit, t tilla si fara, arra ose fruta t thata, p r t krijuar mij ra varietete unike. K ta p rb r's shprehen si nj raport p rqindjeje me miellin, me metod n e p rqindjes's Baker-it ose thjesht sipas pesh's dhe/ose v llimit.


Nga erdhi buka?

Legjenda thot se n Egjiptin e Lasht , gruri i lag sht lihej n nj gur t ngroht , ndoshta rast sisht. Disa or m von fermeri u kthye dhe zbuloi se p rzierja ishte rritur. Egjiptian t eksperimentuan me pjekjen dhe shtimin e krip's p r t b r recetat e para t buk's. Shenjat m t hershme t buk's datohen rreth vitit 9500 para Krishtit.

Dihet se n k t koh kultivohej gruri dhe drith ra t tjera. Njer zit ishin t sigurt n gatimin me zjarr n k t koh , prandaj ne do t prisnim q po prodhohej nj lloj buke ose rrotullash, por kjo nuk sht v rtetuar 100%.

Furra komerciale u zbuluan n Greqi q datojn n 1700 para Krishtit. Ekziston nj artikull interesant n The Spruce Eats n se jeni t interesuar t m soni m shum mbi historin e buk's.

Product Details
ISBN: 9781805425830
ISBN-10: 1805425838
Publisher: Adena Sefa
Publication Date: January 10th, 2023
Pages: 318
Language: Albanian